søndag 23. januar 2011

Eau Clair - Silvermine invitational 2011

Da er vi ferdig med rennene i Eau Clair i Wisconsin. Fredag kveld var det duket for kjempestemning i Silvermine og gutta var spente for å hoppe foran så begeistret publikum. På grunn av det kaldet været ble det dessverre litt færre tilskuere enn vi håpet på. Også amerikanere vegrer seg for å gå ut når det er 20 blå ute. Men det møtte opp en del og de skapte god stemning. Det er rart å oppleve de folkelivet som er i bakkene her, og hvordan vi blir behandlet. Vi føler oss jo som konger, det er ganske annerledes enn hverdagen hjemme.

I konkurransen ble det nesten. Anders Stensløkken var ikke helt fornøyd med hoppingen i forhold til hvordan han var på trening og ble nummer 7. Stian Tillung gjorde sakene sine brukbart og kapra 3 plassen og dermed 75 bucks som kommer godt med. Vinneren av rennet ble finske Veli – Matti Lindstrøm som vant med 1,5 poeng foran Stian, så det kommer til å bli meget jamnt i Super Tour i år.

Lørdag var det igjen duket for renn i Silvermine og gutta var veldig tente på å gjøre et bra renn i solskinnet. Bakken var nydelig preparert i år og alt låg til rette for et bra renn. Anders var bedre fornøyd i dag og hoppa 87,5 og 88 meter og ble nummer 6. Stian hoppet 87,5 og 92 og ble nummer 4 i dagens renn. Etter første omgang skilte det bare 2,5 poeng fra 2 til 6 mann, så det var ganske jevnt. Også i dag vant Veli-Matti med hopp på 94 og 91 meter, men på grunn av at han “glemte han hoppet første omgang” som han sa selv, så var det jamnsies landing og dårlig stil. Han vant med 1 poeng foran polske Tomislaw Tajner, så to tidligere OL-deltagere på første og andre.

Etter rennet var det i tradisjonens tro duket for “longest standing“. Anders landet på 93 meter, og Stian hoppet 94,5, men ingen kunne gjøre noe med den gale polakken Tomislaw Tajner som hoppet 99 meter. En halv meter kortere enn Håkon hoppa i fjor.

Vi har blitt behandlet som konger i Wisconsin så langt og alle har hatt det kjempegøy!! Mandag morgen reiser vi videre til Minneapolis for neste renn i Super Tour, det ser vi veldig opp til! I mellomtida skal vi heie på Packers når de spiller semifinale i sluttspillet i morra mot Chicago Bears. GO PACKERS :D

Hilsen Stian

1 kommentar:

mamma sa...

Tusen takk for at dere oppdaterer bloggen til den pensjonerte hopperen. Det er så trivelig for oss hjemme å underveis kunne følge med hvordan det går og og hvordan dere har det. Vi tenker på dere hver dag og følger med på bloggen om siste nytter er kommet inn. Gratulere til begge hopperne - dette går bra - og hils reiselederen. :-))