fredag 29. januar 2010

Ishpeming - Suicide Hill


Vi dro oppover fra Eau Claire til Marquette på mandags morgen, turen var lang men alt gikk veldig greit. Bilen går bra og god plass for alle, så det ble ingen ubehagelig tur. I Marquette skulle vi møte Sten Fjeldheim. Det viste seg at han er født i Haugesund, flyttet videre til Oslo der han begynnte med langrenn. Når han var 14,5 år flyttet han over til USA for å starte på College. Her har han siden blitt værende og er nå trener for langrennsgruppa til universitetet i Marquette. Vi fikk låne hytta hans, så vi hadde det kjempefint. Deilig å kunne styre vår egen hverdag, og ikke minst vår egen frokost. Etter mye loff og smulteringer på hotellet i Eau Claire, var det veldig godt å få litt kornblanding og grovt brød igjen.









Bakken var litt bedre, fortsatt litt gammeldags, men det måtte litt mer teknisk god hopping til for å komme langt ned i bakken. Det var også litt vindfullt i Suicide hill. Onsdag kveld var det duket for andre konkurranse i US Supertour. Det var skiftende bakvind over kulen og rolig nedi, men mindre vind enn på tirsdagens trening. Ellers var bakken i meget god stand. Vi startet meget bra i prøveomgangen med alle blandt de fire beste på lengde. I første omgang var vår førstereis litt vel ivrig og ville litt for mye og landet på 81 meter. Mens jeg og Blikeng gjorde sakene greit og var 1. og 3. etter første omgang med hopp på 96,5 meter og 91,5 meter. I andre omgang var vi litt vel ivrig alle mann, Hugaas hoppet 74,5m, Blikeng 85m og jeg 93 meter. Selv om jeg slo av litt i andre omgang ble det seier for meg, Blikeng hoppet seg ned til 6. og Hugaas har vi ikke noe resultat på enda.
Hugaas hadde kledd seg godt for 17 minus og bitende vind.

Foreløpig resultatliste, siden vi ikke tok med noen fra bakken:
1. Håkon Helgesen (96,5-93)
2. Petr Chaadaev (92,5-92,5)
3. Mika Kulmala (89-95)
4. Jere Kykkänen (86.5-94,5)
5. Wojciech Kotelnicki (90-88)
6. Børge Blikeng (91,5 -85)
12.Eivind Hugaas (81-74,5)
Fullstendig resultatliste






I longest standing konkurransen måtte vi alle se oss slått av en 12åring som hoppet helt enormt. Trevor Edlund hoppet 99 meter, så vi kasta nesten inn håndkle på toppen.... Helt suveren vinner. IMPONERENDE.








Vi er kommet oss til Chicago, hvor vi også bor privat. Meget fin familie og et enormt hus, tv på kjøkkene som hvert fall er godt over 50 tommer. Nye konkurranse lørdag og supertour søndag. 

5 kommentarer:

Sofie, Mari, Karin, Kjetil sa...

Så moro!
Dette kan vi venne oss til. Vi har begynt å få klapp på skuldra på butikken nå. Skikkelig kry er vi.

Helgesen sa...

Haha :D Ja det bør være såpass ;)

mamma sa...

Gratulere igjen, skikkelig moro. Hils de andre. Hav fun all of you. :-) Klem fra mor

mamma sa...

Litt dysleksi sniker seg inn hele tiden. Skal være: Have fun all of you.
(Det eneste som ikke lar seg lure av dysleksi er passord.)

jorig sa...

Synnsykt bra