fredag 16. oktober 2009

Plastsesongen over....På tide å gjøre seg klar for snøfall :D

Da var årets plastsesong over... Har i år også brukt sommersesongen godt til å fysisk trening. Etter en veldig god treningsperiode hjemme i sommer, var det litt dumt å bli satt ut fra hoppbakken og all spensttrening i hele August med et trøblete kne. Men ting fungerer greit nå, så får bare håpe det vil være behjelplig gjennom hele vintersesongen.

I hoppbakken har ting gradvis bare blitt bedre og bedre. Føler at treningshoppingen de siste ukene har kommet opp på et veldig bra nivå, og gleder meg veldig til snøen begynner å legge seg i hoppbakkene. Nå blir det sannsynligvis start i BUFF NC-A også i år ettersom hoppingen i Trønderlagen ikke var god nok, så får en gå for å kunne rykke rett også igjen etter første periode. Positivt å kunne starte i BUFF NC-A med tanke på å kunne få litt sjøltillit med en pallplassering tidlig, men dumt i den forstand at det blir veldig vanskelig å bli lagt merke til i forhold til representasjonsoppgaver.

Nå gjelder det bare å få ting i stand til vinteren så tidlig som mulig. Innkjøp av hoppski, hoppsko, smøring og sying av hoppdresser er godt i gang allerede. Jo tidligere enn er klar, desto mer kan en fokusere på trening mot vinterens målsettning:
1. OL i Vancouver 12.-28. februar (Har vært hovedmålettningen siden jeg flyttet til Lillehammer)
2. Få hoppe minst et verdenscuphopprenn
3. Pallplassering i COC
4. Topp 10 NM stor bakke

Da er det bare å vente på at snøen faller, i mellomtida blir det god tid til mye viktig trening.

12 kommentarer:

hugga sa...

Så fint

Maria Isabell sa...

Lykke til Helgesen :)

Petter Svedsen sa...

Du må nok opp på fjellet med snø foreløping.

Øygarden sa...

Er den store bakken i Rena hoppbar ennå? Trodde den var ubrukelig.
Man finner fort formen når vinteren nærmer seg

Helgesen sa...

Det er foreløbig litt usikkert... Har ikke fått noen klar beskjed. Men i utgangspunktet blitt satt opp Rena som åpningsbakke, men ting kan fort forandre seg

Jens-Jacob Aasbø sa...

Trodde Renabakken var under ombygging nå jeg, skulle ikke den bli større da?

Helgesen sa...

Er faktisk ikke helt sikker på åssen stå er der for tida. De har gjort noe med bakken for å få den mer moderne. Men er ikke helt sikker på hva som er gjort, og hvor langt arbeidet er kommet. Vet at hopptårnet brant ned i sommer, så det måtte også bygges opp igjen.

Men jeg personlig og mange med meg synes det er dumt hvis de gjør for mye med denne bakken. Den har en helt unik profil som er UTROLIG artig å hoppe i. Garantert min og mange andres favorittbakke :D:D:D

Jens-Jacob Aasbø sa...

Blir Renabakken så bra nå, at den blir godkjent til å bli en v-cup bakke?

Helgesen sa...

Nei det tror jeg nok ikke den kommer til å bli. Det mangler for mye fasiliteter for at den skal kunne bli en WC-bakken. I tillegg til at Norge allerede har 3, enkelte år 4 bakker inne i WC-kalenderen så tviler på at vi får flere.

Men et håp om COC der igjen må det kunne være :D

hugga sa...

Renabakken ja. Bare coc-cup

Petter Svendsen sa...

Hva mener du med at det mangler for mye fasiliteter i Renabakken?

Helgesen sa...

Fasiliteter for presse og media, pluss skifte og smøreboder for de ulike landslag hvert fall... Kunne vært løst med noen moelvenbrakker, men plassen er liten, og kostnadene blir ganske store ved å leie slike bare for en helg.

Men med litt oppussing så skal det ikke så mye til for å få COC-renn. Kravene er ikke så høye for COC, så det hadde jo vært artig å kunne fått til en gang.